pühapäev, 1. november 2015

MAAILMAS KÕIGE ILUSAM/MAAILMAS KÕIGE KOLEDAM. Sellel nädalal rääkisime lastega sellest, mis on nende meelest maailmas kõige ilusam/koledam. Toon mõned laste poolt öeldud mõtted ka välja. Usun, et kui sellele samale küsimusele oleksid vastanud täiskasvanud, siis vastused oleksid olnud hoopis teised. Laste mõtted olid lihtsad, siirad ja lõbusad.
 
Maailmas kõige ilusam:
Sirli: liblikad ja kleidid
Annabel: Eesti, minu kodumaa
Karolin: Eesti loodus
Karin: vikerkaar
Uku: päikeseloojang
 
Maailmas kõige koledam:
Andreas: ei saa arvutis mängida
Ragnar: vetikad
Joonas: töö tegemine
Jaagup: koerakaka
Kaarel: barbid ja tüdrukute kisa
Emma: must-valge maailm
 
PIKKUSÜHIKUD. Sellel nädalal õppisime matemaatika tundides pikkusühikuid: mm, cm, dm ja m. Kõige olulisem oli selgeks õppida, kui pikk üks või teine ühik on. Selleks tegime ka natuke legodega tööd, et lapsed arendaksid enda silmataju. Mina ütlesin ühe pikkusühiku, näiteks 8 cm ning lastel tuli legodest midagi meisterdada, mis oli 8 cm pikk. Hiljem said paarid mõne minuti, et ise midagi meisterdada. Paarid esitlesid enda töid ning ülejäänud klass pidi ära arvama, kui pikk nende ehitis on.
MUUMIAD. Tööõpetuse tunnis meisterdasime lastega muumiaid. Selleks sai iga laps ühe wc paberi rulli ja natuke paberit. Wc paberist tegime muumiale keha, liimisime juurde silmad ja käed. Tööd jäid väga kihvtid!
MEIE KLASSI MUUMIAD :)
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar