esmaspäev, 13. veebruar 2017

LOOVJUTUD. Kolmapäeval kirjutasime loovjutte. Esimese tunni ajal jagunesime rühmadesse, iga rühm sai loosiga ühe pildi, mille põhjal tuli välja mõelda terviklik jutt. Selleks olid ette antud ka abistavad küsimused: Mis juhtus enne pilti? Kuidas pildil olev sündmus aset leidis? Kuidas olukord lõppes? Iga rühm esitles enda jutte klassi ees.
Järgmises tunnis alustas igaüks juba iseseisvalt jutu kirjutamist. Esmalt valis õpilane 5 pildi seast ühe, mis on tema jutu aluseks. Töölehele pandi kirja sissejuhatus, sisu ja kokkuvõte. Peale mustandi kirjutamist asuti puhtandi juurde ning jutu kõrvale joonistati illustreeriv pilt.
Pildid on kõnekad abivahendid. Iga pilt räägib mingit lugu.  Kuigi materjal ehk pildid olid samad, siis jutud tulid väga erinevad.
Üleval olevate piltide põhjal valmisid järgnevad loovjutud

KEELTENÄDAL. Eelmine nädal tähistasime koolis keeltenädalat. Iga päev oli suunatud kas inglise-, saksa-, vene- või hispaania keelele. Üheks ühistegevuseks oli 5minuti kirjutamine. Igal õpilasel oli aega 5 minutit, et paberile kirjutada võimalikult palju inglise keelseid sõnu. Iga sõna, mis oli õigesti kirjutatud andis ühe punkti.
Kiidan järgnevaid õpilasi meie klassist:
1. koht: Ragnar- 41, 5 punkti
2. koht: Jaagup- 41 punkti
3. koht: Marten ja Joonas Tristen- 36 punkti

KOOMIKSID.  Koolis tutvusime kuningliku perekonnaga: kuninganna Elizabeth II ja tema suguvõsaga. Iga õpilane sai koomiksialuse, kuhu tuli joonistada pilt, mille peategelasteks olid kuningliku perekonna liikmed. Sisu ja tegelaste omavaheline tekst tuli igaühel iseseisvalt välja mõelda. Tegevus oli teistsugune ning pakkus huvi.
 
ÕLIPASTELLID JA TINDIVÄRVID. Antud töödega olen väga rahul. Peale vaadates on tööd väga efektsed ning lõbusad. Lapsed värvisid rebaseid hoolikalt. Taustaks kasutasime türkiissinist tindivärvi, millega tegime kaks kihti.
ERASMUS + PROJEKT: SÜDAMLIKUD SOOVID. Sellel nädalal on kaks koolitöötajat projektireisil Türgis. Kolmandate klassidega tegime kunsti- ja tööõpetuse tundides südameid ning kirjutasime kõigis projektis osalevate riikide keeltes välja sõna "sõber".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar