kolmapäev, 4. oktoober 2017

VÄÄRTUSTE MÄNG. Neljapäeval mängisid lapsed "Väärtuste mängu". Antud mängul on kaks elementi. Üheks osaks on situatsioonide lahendamine, kusjuures olukorrad on võetud sellised, mis võivad lastel ette tulla. Näiteks: Kuidas käitud, kui su pinginaaber spikerdab? Kuidas käitud, kui keegi ärgitab sind valetama? jne. Esiteks lugesime lastele olukorrad ette, peale seda, tuli igal õpilasel iseseisvalt valida nelja käitumisviisi vahelt, kuidas tema käituks. Kui kõik rühmaliikmed olid otsuse teinud, siis järgnes arutelu.
ALIAS. Vahepeal mängisid lapsed ka väärtuste aliast. Esmalt kordasime üle, mis on väärtused ja milliseid väärtusi inimene endas kannab. Kaartidele olid kirjutatud erinevad väärtused, nagu näiteks: kohusetunne, sallivus, ausus, töökus jne. Üks laps rühmast oli seletaja rollis ja teised proovisid sõna ära arvata. Antud mängu sõnad olid rasked, kuid lapsed seletasid ja arvasid mõnuga!
Väärtuste alias
Väärtuste alias
ÕUNAPATAREI. Teadlaste Öö Festivali raames viisid keskkooli õpilased läbi teadustunni. Meie klassi teemaks oli õunapatarei. Õpilastel tuli kasutada õuna, elektrivoolu edastajana ning selle abil panna põlema pirn. Kõik rühmad said sellega väga hästi hakkama. Põnev ja hariv!
Õpilased andsid tunni lõpus klassi kohta ka tagasisidet. Mul on hea meel, et nad tõid välja, et lapsed töötasid vaikselt, olid rahulikud, viisakad ja oskasid koostööd teha. TUBLI KLASS!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar