pühapäev, 8. mai 2016

ÜLLATUS KOOLIS. Esmaspäeval klassi tulles ootas mind ees üllatus. Lapsed olid eelmisel nädalal joonistanud kaarte. Seega, uus koolinädal algas kohe väga hästi. Aitäh ilusate kaartide ja sõnade eest, 2. A klass!
ARVUTIKLASSIS: KiVa küsitlus ja arvutimängud. Kolmapäeval täitis iga õpilane ära KiVa projektiga kaasneva küsitluse. Tunni lõpus jäi veel natuke aegagi üle, et mängida.
INIMESE JA LOODUSE SEOS. Loodusõpetuse tunnis oleme arutlenud, mida inimene loodusest vajab ning mida ta loodusesse eraldab. Mis on inimtegevuses head ja millised on varjupooled? Lastel tuli paarides teha plakat, mis kirjeldab inimese ja looduse vahelisi seoseid.
VALMINUD PLAKATID. Kui plakatid olid valmis, siis iga rühm sai teise rühma plakati, millele anti kirjalikult tagasisidet.
 
SILBITAMINE. Sellel nädalal kordasime usinasti silbitamist. Ühe tegevuse käigus tuli lastel joonistada paberile nii mitu jalajälge kui on nende eesnimes silpe. Iga jalajälje peale kirjutasid nad vastava silbi ning lõikasid siis kõik jalajäljed välja.
Kui silbid olid valmis, siis võeti enda jalajäljed kaasa ning jaguneti rühmadesse. Rühmades aeti enda jalajäljed segamini ning liiguti ühe rühma võrra edasi. Märguande peale tuli nüüd kiiresti kokku panna selles rühmas olevate klassikaaslaste nimed. Tegevus oli huvitav ning õpetlik.
MURDMAA. Neljapäeval jooksid lapsed murdmaad. Tundi alustati soojenduse ja erinevate jooksuharjutustega. Mõni õpilane jooksis veel hiljem uuesti ning parandas tublisti enda aega, hästi tehtud! Meeles tuleb siiski pidada, et kehalise kasvatuse riided oleksid tunnis kaasas.
Toon välja ka tüdrukute ja poiste esikolmiku.
Tüdrukud:
1) Emma Sofia
2) Mirjam
3) Lisette
 
Poisid:
1) Mauro Erik
2) Steven
3) Ragnar
 
MAIUSTAME. Andrease ema, Kairi, tõi klassile enda reisilt kaasa võiküpsist. Reedeses kunstiõpetuse tunnis käiski töö ja maiustamine käsikäes. Lastele väga maitses ning viimase kahe tüki jagamisel oli soovijaid palju. Aitäh, Kairi!

EMADEPÄEV. Reedel tutvusime uue tehnikaga, milleks on quilling. Selleks kogusime inspiratsiooni ja motivatsiooni vaadates pilte, mis on sellisel viisil valminud. Lapsed said esimese korra kohta väga hästi hakkama, sõrmed kerisid peenikesi ribasid hoolikalt ning tööd jäid väga ilusad! Kaardi sisse liimisime lause algused enda ema kohta, mida iga õpilane pidi ise lõpetama.

ILUSAT EMADEPÄEVA!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar